Tijdens de opening van het politiek jaar krijgen de aanwezigen een prachtige presentatie te zien van Peter de Kock – professor aan de Universiteit van Tilburg – over de opkomst van AI (kunstmatige intelligentie) uiteengezet in drie golven. Waarbij de eerste golf bestaat uit het ‘If This, Than That’-principe wat inhoudt dat als iets vier poten heeft, een vacht, een snor en miauw roept, het een kat moet zijn. Even kort door de bocht. Inmiddels zijn we beland in een tijd waarin de computer naast zelflerend, ook zelfredenerend is en qua intelligentie de mensheid inmiddels voorbij streeft.
Tijdens de presentatie geeft de heer De Kock hier een prachtig voorbeeld van met daarbij een foto van een netvlies (zie: foto). Aan de hand van de haarvaten op de foto kunnen zeer gespecialiseerde artsen zien of iemand diabetes heeft of verhoogde kans om last te krijgen van diabetes. En dat is uiteraard bijzonder knap. De computer gaat echter nog een stapje verder als-ie op een gegeven ogenblik beweert dat het netvlies op de foto toebehoort tot een vrouw. In eerste instantie is er nog scepsis, maar na een check, check en een dubbelcheck, blijkt de computer het toch bij het juiste eind te hebben. En dat niet één keer, maar keer op keer op keer. In 99,9 nog wat % van de gevallen heeft de computer het bij het juiste eind.
En dan gaan bij mij de raderen draaien, hè? Want dit is een doorbraak en kan een einde brengen aan al die hij, zij, het-disussies. Aangezien een baarmoeder en een vagina tegenwoordig niet meer volstaan brengt het netvlies dus uitsluitsel. Voor 99,9 nog wat % zeker kan de computer dus aangeven aan de hand van het oog of we te maken hebben met een vrouw (en dus geen man!) en kunnen we weer gewoon normaal gaan doen. Voor zover dat mogelijk is in deze totaal krankzinnige wereld.
Op naar de volgende gektes…
goed geschreven
👏🏻